Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztató

 

Tájékoztatónk a https://bestshape.hu/ oldallal kapcsolatos tevékenységeinkre terjed ki.

 

 1. Az adatkezelő

Neve: Cziffra Csaba Zsolt Egyéni vállalkozó

Képviselő neve: Cziffra Vivien

Elérhetősége: 06 (30) 162 5417

Hivatalos levelezési cím: 2330 Dunaharaszti, Bethlen Gábor u 77.,

Nyilvántartási szám: 52888100

Adószám: 69233296-1-33

Adatkezelő honlapjának címe: https://bestshape.hu/

 

 1. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

 

 1. Hogyan kerülünk kapcsolatba azzal a néhány személyes adattal, amelyet kezelünk?

 

3.1 Kapcsolatfelvétel e-mailen

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Honlapunkon keresztül is küldhetsz üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a neved, az e-mail címed és telefonszámod. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy reagálni tudjunk a megkeresésedre.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hozzájárulásod visszavonásáig, törlési kérelemig. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, leveledet törölni fogjuk rendszeres, éves postafiók takarítási munkálataink során.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az info@bestshape.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha bejelentkezel hozzánk?

Ha vásárolsz a honlapunkon, eredeti üzenetedet megtartjuk, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

3.2 Kapcsolatfelvétel telefonon

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

A honlapunkra kihelyezett telefonszámunk felhívása során látni fogjuk a telefonszámodat. Valószínűleg a nevedet is megismerjük. A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassunk és a további kapcsolattartást megkönnyítsük.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha csak egyszeri telefonbeszélgetésről van szó, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 30 napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számodat, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszámod egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha kapcsolatban maradunk?

Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem vásárolsz is webáruházunkból, a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat, erről lejjebb írunk.

3.3 Regisztráció

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataiddal: név, jelszó, e-mail cím.

A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat. A regisztráció egy kényelmi szolgáltatás, a visszatérő vásárlók ügyintézését könnyíti meg.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hozzájárulásod visszavonásáig, törlési kérelemig. A regisztrációdat magad is törölni tudod, miután bejelentkezel saját fiókodba.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulásod visszavonható egy üzenettel, amelyet az e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzeneted, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved sem egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadja ajánlatunkat?

Ha a regisztrációt követően vásárolsz, a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

3.4 Megrendelés regisztráció nélkül vagy regisztrációval

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataival: név, e-mail cím, telefonszám, számlázási név és cím, szállítási cím.

Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja az általad megrendelt termék átadása. A partnereink beazonosításához feltétlenül szükséges adatokon túl kizárólag a kapcsolattartáshoz nélkülözhetetlen személyes adatokat kérjük el.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A megrendeléstől számított öt évig biztosan megőrizzük adataidat.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

Ha nem ismerjük a kért adatokat, a megrendelés leadása nem lehetséges.

3.5 Hűségpont

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Vásárlás esetén a vásárlás összes után hűségpontokkal jutalmazunk, melyeket a későbbi vásárlások alkalmával fel tudsz használni – csökkentve ezzel a vásárlásod összegét. A kezelt adatok: megrendeléskor megadott adatok (név, e-mail cím, telefonszám, számlázási név és cím, szállítási cím), megrendelés összege, időpontja, gyakorisága.

A hozzájárulásod alapján kezeljük ezeket az adatokat. A hűségpont egy kedvezményes szolgáltatás a visszatérő vásárlók részére.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hozzájárulásod visszavonásáig, törlési kérelemig.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulásod visszavonható egy üzenettel, amelyet az e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a pontjaidat, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neved sem egy másik listára, amely a törölt adatokat tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

3.6 Számlázási kötelezettségünk teljesítése

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Számláinkat elsősorban papír alapon állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázási név, számlázási cím.

 • Ha szeretnéd, hogy e-mailen átküldjük a számlát, az e-mail címed is elkérjük.

 • Ha átutalással egyenlíted ki a számlánkat, a bankszámlakivonat tartalmazza az utalást indító fél nevét és bankszámlaszámát.

Jogi kötelezettségünk a számlázás, ezért ezekre az adatokra feltétlenül szükségünk van.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartamát jogszabály írja elő, eszerint a kiállítás évében, plusz még 8 évig meg kell őriznünk.

Mi történik, ha nem adod meg a kért adatokat?

Nem tudjuk teljesíteni számlázási kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.

3.7 Kiszállítás

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Szolgáltatásaink nyújtása, a kiszállítás során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adatokkal: szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.

Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja az általad megrendelt termék kiszállítása és átadása a megrendelőnek, a kapcsolattartási lehetőség biztosítása, ha bármilyen probléma felmerülne a kiszállítás során.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A kiszállításhoz megadott adatokat a kiszállítás teljesítéséig őrizzük meg, ha regisztrált vásárlónk vagy, a regisztrációd törléséig.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

Ezeket az adatokat feltétlenül ismernünk kell a teljesítéshez, ezért kötelező megadni őket. Az adatok közlésének hiányában a kiszállítást nem vállaljuk.

3.8 Hírlevél küldése

Milyen adatot látunk rólad, miért kezeljük és mi alapján?

Szeretnénk tájékoztatni legfrissebb híreinkől, termékeinkről akciókról, ezért alkalmanként hírlevelet, ill. reklámot is tartalmazó hírlevelet küldünk neked. A nevedre és e-mail címedre van szükségünk ehhez, ezek kezelésének jogalapja a Te hozzájárulásod.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A megadott személyes adatokat leiratkozásig kezelem.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulást?

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulásodat legegyszerűbben a hírlevél végén elhelyezett „leiratkozom” linkre kattintással tudod visszavonni. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

3.9 Közösségi oldalaink – BESTshape Facebook oldal

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Ha kedveled ezen oldalunkat, a neveden kívül láthatjuk a nyilvános profilodat, nyilvános megosztásaidat és a hozzászólásaidat, hozzájárulásod alapján. Célunk a termékeink népszerűsítése és információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele.

Néha kiemelünk egy-egy bejegyzést az oldalon, ami azt jelenti, hogy fizetünk érte, hogy még több emberhez eljussanak a bejegyzéseink. Ezekben az esetekben is látni fogjuk, ha kedveled vagy nyilvánosan osztod meg a bejegyzést, sőt a hozzászólásaidat is, hozzájárulásod alapján.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Nem őrizzük meg ezeket az adatokat, az irányítás a te kezedben van. Te döntesz arról, kedveled-e az oldalunkat, hozzászólsz-e a posztjainkhoz. Amíg vissza nem vonod az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható a neved az oldalt kedvelők között. A moderálási jogot fenntartjuk magunknak, lehetőségünk van kitiltani személyeket az oldalról vagy törölni a hozzászólásaikat. Ilyenre még nem volt példa, a jövőben is csak a rosszindulatú, az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető bejegyzéseknél fordulhat elő.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Kattints a „Mégsem tetszik ez az oldal”/„Unfollow” gombra! A saját hozzászólásaidat, nyilvános megosztásaidat bármikor törölheted. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

3.10 Fényképek és videók nyilvánosságra hozatala közösségi oldalainkon

Honlapunkon és a közösségi oldalon gyakran teszünk ki fényképeket és videókat, a hozzájárulásokat minden esetben előzetesen bekérjük.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

A felismerhető természetes személyeket ábrázoló fénykép (képmás) szintén személyes adat. Ezeknek a fényképeknek a nyilvánosságra hozatala csak akkor lehetséges, ha hozzájárulsz. Ezeket a fényképeket azért szeretnénk megmutatni szélesebb közönségnek, hogy másoknak is meg tudjuk mutatni, milyen termékeket forgalmazunk.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hozzájárulásod visszavonásáig.

Hogyan vonhatod vissza a hozzájárulásodat?

Hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod egy üzenettel, amelyet az e-mail címre várunk, ebben az esetben törölni fogjuk a honlapra vagy közösségi oldalunkra kihelyezett fényképet, videót. A hozzájárulásod visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

3.11 Üzleti és szakmai partnereink adatainak kezelése

Munkánkat szoros együttműködésben végezzük hasonló területen dolgozó szakemberekkel, partnerekkel, segítséget kérünk a napi munkafolyamatok biztosításához olyan személyektől, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot, vagy valaha szerződéses kapcsolatban álltunk. Néha az ő munkavállalóikkal is felvesszük a kapcsolatot.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Partnereink nevét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük jogos érdek alapján. A mindennapi munka életszerű kivitelezése a célunk az adatkezeléssel.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hosszú távú, de időszakos üzleti kapcsolat fennállásáig, vagy tiltakozásig, törlési kérelemig.

A jogos érdek miatt

Készítettünk érdekmérlegelési tesztet, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásunkra jutott és kezelt személyes adatok kezelésével nem sértjük partnereink magánszféráját. Partnereink igény szerint megtekinthetik az érdekmérlegelési tesztet és a tiltakozáshoz való jogot is biztosítjuk részükre. Ha valaki nem szeretné a partnereink közül, hogy felhívjuk, írjunk neki, szakmai vagy üzleti kérdésben, töröljük az adatokat. Jellemzően olyan adatokat kezelünk jogos érdek alapján, amelyet partnereink bocsátottak a rendelkezésünkre korábbi együttműködésünk vagy találkozásunk során.

3.12 Fogyasztóvédelmi igények érvényesítése

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?

Garanciális igényeidet, fogyasztóvédelmi panaszaidat a neved, címed, e-mail címed, telefonszámod és garanciális igényed vagy fogyasztóvédelmi panaszod leírásával érvényesítheted. A Te döntésed, hogy élsz-e a jogi igények érvényesítésének lehetőségével, de ha megadod a kért személyes adatokat, azokat jogi kötelezettségünk alapján fogjuk kezelni.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A garanciális igényekről és az egyéb fogyasztóvédelmi panaszokról szóló dokumentumokat öt évig vagyunk kötelesek megőrizni.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

Amennyiben garanciális igényed szeretnéd érvényesíteni vagy fogyasztóvédelmi panaszt nyújt be hozzánk, a kért adatok megadása nélkülözhetetlen.

3.13 Sütiket is kezel honlapunk

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

A sütik mellett oldalunkon két követő kódot ágyaztunk be: Google Analytics és Facebook Pixel.

A weboldal a Google Analytics-et, Google Inc. által nyújtott internetes elemzési szolgáltatást használja ("Google"). A Google Analytics úgynevezett "cookie-kat" használ, a számítógépén tárolt szöveges fájlok formájában, amelyek lehetővé teszik a webhely használatának elemzését. A cookie által az e weboldal használatáról (beleértve az IP-címedet) származó információkat a Google az Egyesült Államok szervereire továbbítja és tárolja. A Google ezt az információt felhasználja a webhely használatának értékelésére, a weboldal üzemeltetőinek weboldalon végzett tevékenységeire vonatkozó jelentések összeállítására, valamint a weboldal használatával és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására. A Google ezeket az információkat harmadik félnek is továbbíthatja, ha a törvény előírja, vagy amennyiben harmadik fél ezeket a Google nevében feldolgozza. A Google soha nem fogja társítani IP-címedet más Google-adatokkal.

A Facebook Pixel gyakorlatilag a Google Analytics Facebook-os megfelelője. Beágyazásával a Facebook lehetőséget kap arra, hogy a Facebookon is regisztrált felhasználók tevékenységét weboldalunkon nyomon kövesse. Személyes adatokat szintén nem látunk.

Oldalunkon keresztül a megfelelő gombra kattintással megtekintheted facebook profilunkat, ezt a tevékenységedet mi nem látjuk, személyes adatokat ezzel kapcsolatban nem kezelünk.

Oldalainkon a következő sütiket használjuk:

 • _ga: Google Analytics használja, egyedi azonosítót rögzít, segítségével statisztikai adatokat készít a weboldal használatával kapcsolatban, nem teszik lehetővé az ügyfél beazonosítását. Élettartama: 2 év. Ez a süti nem igényli a hozzájárulásodat, mert nem ismerünk meg személyes adatot a használata során

 • _gat: Google Analytics használja a lekérések gyakoriságának szabályozásához. Élettartama: 1 perc. Ez a süti nem igényli a hozzájárulásodat.

 • _gid: Google Analytics használja, egyedi azonosítót rögzít, segítségével statisztikai adatokat készít a weboldal használatával kapcsolatban. Élettartama: 1 nap. Ez a süti nem igényli a hozzájárulásodat.

 • ci_session addig él, amíg a munkamenet nyitva van.

 • cookieconsent_dismissed: a sütielfogadás rákattintásának a ténye. Ez a süti nem igényli a hozzájárulásodat

Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngésződben a sütiket:

Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

 

 1. Munkatársainkon kívül ki ismeri meg a személyes adatokat?

Tárhelyszolgáltatás, hírlevélküldés

Dimension Stúdió Kft.

https://dimension-honlapkeszites.hu
2191 Bag, Szent István utca 6.
info@dimension-honlapkeszites.hu

Hozzáférés a honlap teljes tartalmához, elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, emellett közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az érintett nevét és e-mail címét a hírlevél küldéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

Könyvelő:

Zombori Ildikó

1201 Budapest, Vörösmarty u. 139./A. zildiko74@freemail.hu

Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. Adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. A számlák rögzítésén és a bevallások elkészítésén kívül nem végeznek más adatfeldolgozói műveletet.

Kiszállítás:

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

2351 Alsónémedi, Európa u. 2.

info@gls-hungary.com

Hozzáférés a szállítási címekhez és a szállítási címen megtalálható természetes személy kapcsolattartók adataihoz.

 

 1. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Nem továbbítunk személyes adatokat harmadik országa vagy nemzetközi szervezet részére.

 1. Érintettek jogai

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhetsz a következő jogosultságokkal:

 1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult vagy visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adataid kezelése folyamatban van-e és ha igen, mi tájékoztatunk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk neked, hol tehetsz panaszt stb.

 1. Helyesbítéshez való jog

Ha elírtuk a nevedet, a telefonszámodat, az e-mail címedet, vagy bármely más személyes adatodat, kérésedre helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Ha valakinek átadtuk a személyes adataidat, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell.

 1. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Indokolatlan késedelem nélkül töröljük az összes személyes adatot rólad, ha visszavontad a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Ha jogalap nélkül kezeltünk rólad egy személyes adatot, szintén törölni fogjuk.

Írtuk már feljebb is, a jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhatsz, törlés lesz a vége gond nélkül.

Ha előfordulna, hogy például névvel adsz rólunk klassz véleményt, vagy kiteszünk egy közös fotót a közös munkáról, majd később élni szeretnél az elfeledtetéshez való jogoddal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk neked.

 1. Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolod, nem kezeljük pontosan a személyes adataidat, kérheted a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de neked van rá szükséged, mert pl. jogi igényeid érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheted, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

 1. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhatsz a személyes adataid kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja.

 1. Adathordozhatóság

Kérheted, hogy az automatizált módon történő adataidat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk neked, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheted, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Ezesetben nagyon szívesen átadjuk neked vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat

 1. Automatizált döntéshozatal

Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így megbízóinkra nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

 1. Panasz benyújtása

Ha úgy érzed, szabálytalanul kezeljük a személyes adataidat, örömmel segítünk és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetedet: info@bestshape.hu

Bíróság előtt is érvényesítheted a jogaidat. Erre polgári per keretében van lehetőséged. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelyed szerinti törvényszékre kell benyújtanod a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találod:  http://birosag.hu/torvenyszekek ).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheted a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éred el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

 1. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk.

 1. A megfelelő biztonság

Biztonsági rendszerünk kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Honlapunk és tárhelyünk biztonságáról állandó informatikai partnerünk gondoskodik.

 1. Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2018. október 17-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ugyancsak felülvizsgáljuk a tájékoztatásunkat, ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be.

 

Dunaharaszti, 2018. október 17.

 

Tájékoztatónk elkészítését a következő források segítették, a tájékoztatóban nem részletezett kérdésekben ezeket tartjuk irányadónak:

 1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és

http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

 1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny

 1. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
 2. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);

http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf

 1. 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf

Az adatvédelmi tájékoztató III. pontjában közérthetően megfogalmazott jogalapok meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettük figyelembe:

 1. Kapcsolatfelvétel emailen

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

 1. Kapcsolatfelvétel telefonon

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

 1. Regisztráció

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

 1. Megrendelés regisztrációval vagy anélkül

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a szerződéses jogalap.

 1. Számlázási kötelezettségünk teljesítése

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit.

 1. Kiszállítás

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a szerződéses jogalap.

 1. Hírlevél küldés

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

 1. Facebook oldalunk üzemeltetése

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

 1. Fényképek és videók nyilvánosságra hozatala weboldalainkon

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.

 1. Üzleti és szakmai partnereink adatainak kezelése

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. f) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a jogos érdek.

 1. Fogyasztóvédelmi igények érvényesítése

Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 17/A. § (7) bekezdés alapján a megőrzési idő 5 év.

 1. Sütiket is kezel honlapunk

Oldalunk nem kezel olyan sütiket, amelyek hozzájárulást igényelnek.

 

Megosztom:

Time: 0.0684 ms | Memory: 2.17MB | Version: 4.0